‘Tarladan Sofraya’ iş modeli sektöre örnek oluyor
BURSA (İGFA) – Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) öncülüğünde her yıl 1 Haziran’da kutlanan Dünya Süt Günü; Sütün insan sağlığı için önemi, sosyal hayata etkisi ve ekonomiye katkısı konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor.
Sektörün temsilci kuruluşu olan uluslararası süt ürünleri federasyonu IDF, süt sektörü; Doğanın, toplumun ve hayvansal üretimin sürdürülebilirliğini gözetirken, insanların beslenmesinde sağladığı sınırsız olanaklara dikkat çekmektedir.
Dünya Süt Günü münasebetiyle bir açıklama yapan Sütaş Yürütme Konseyi Başkanı Muharrem Yılmaz, “Bildiğiniz gibi süt, sağlıklı bir yaşam için gerekli olan besin maddelerini doğasında mükemmel bir denge içinde barındıran en temel gıdamızdır. Gıda yeterliliği endişelerinin arttığı bu dönemde, artan dünya nüfusunun beslenmesinde süt ve süt ürünlerinin rolü giderek önem kazanmaktadır. Sütaş olarak “Çiftlikten Sofraya” entegre iş modelimiz ile tüm süt fiyat zincirini kapsayarak üretimimizi ve verimliliğimizi artırıyor, ürünlerimizin doğallığını, lezzetini ve besin maliyetini garanti ediyoruz. Ayrıca bitkisel üretimden başlayarak gübre ve enerji üretimine uzanan iş modelimiz; çevresel, sosyal ve ekonomik boyutlarıyla benzersiz ve örnek bir sürdürülebilirlik modeli oluşturmaktadır. Gücümüzü çiftliklerimizin gübrelerinden ve fabrikalarımızın organik atıklarından alıyor, suyumuzu geri dönüştürüyor, ürettiğimiz organik gübrelerle toprağımızı koruyor ve onarıyoruz.
Süt hayvancılığının sosyo-ekonomik etkisine dikkat çeken Yılmaz, “Yatırım yaptığımız her bölgede süt çiftlikleri, yem fabrikaları, enerji ve gübre tesisleri ile süt ve süt ürünleri fabrikaları kuruyoruz. Entegre iş modelimiz önemli katkılar sağlıyor. Bölgelerimizin kalkınması için.” söz konusu.